Din smartphones garanti er lige udløbet. En måned senere viser det sig, at telefonen begynder at virke dårligt. Men garantien kan jo ikke længere bruges. Hvis du vil maksimere din smartphones levetid, anbefaler vi følgende 9 tip, der giver dig mulighed for at benytte din telefon så længe som muligt. Tippene er gældende hvad end du ejer en iPhone, Samsung, Huawei eller et helt fjerde mærke.
1. Kig efter de skjulte syndere.
Når vi bruger vores smartphone massevis af gange om dagen, tænker vi ikke på, hvor mange handlinger hukommelsen lagrer. Mange applikationer kører i baggrunden, uden vores viden. Det er værd at tjekke telefonens indstillinger fra tid til anden, for at se, hvor mange applikationer der kører i baggrunden, og hvor meget hukommelse de bruger. Luk de applikationer, der bruger mest energi, og overvej at installere en alternativ app, hvis nogen af dem bruger for meget energi.
2. Opdatér når du kan.
Opdateringer af operativsystemet og nogle applikationer er beregnet til at hjælpe og holde din smartphone i god stand. Takket være opdateringerne, der løbende kommer, bliver fejl og mangler i systemet nemlig fikset.
3. Undgå hurtig opladning.
Oplad med en almindelig oplader med en effekt på ca. 10 W (5 V 2 A). Det er værd at købe en oplader med mindst to udgange - med langsom og hurtig opladning. Nogle gange er vi nødt til at genopfylde kapaciteten hurtigt, men det anbefales, at du gør det så lidt som muligt. Hurtig opladning reducerer batteriets levetid. Et batteri, der ofte kører med høj hastighed, begynder også at blive mindre og mindre effektivt. Ligesom muskler efter træning skal de hvile. Det skal helst ikke oplades hele natten. Lithium-ion-batterier bør ikke oplades fuldt ud. Det er en god praksis at oplade batteriet i flere kortere udbrud hele dagen.
4. Pas på oplader-portene.
Støv og skidt sniger sig ind i opladningsstikkene over tid. Det gør, at USB-kablet nogen gange ikke kan indsættes helt. Det kan resulterer i ustabil og sporadisk opladning, hvilket er usundt for batteriet. Det samme kan ske for indgangen ved høretelefon porten. Sørg derfor for at gøre disse indgange rent.
5. Undgå høje temperaturer og fugtighed.
Batterier i telefoner kan ikke lide høje temperaturer, så prøv at lade være med at oplade dem i solen eller spille spil eller benytte telefonen til andre belastende aktiviteter under opladning. Vi anbefaler vandtætte covers med certifikat, der giver dig mulighed for at bruge telefonen i høj luftfugtighed eller endda under vand, samtidig med at du kan bruge skærmen og kameraet uden besvær.
6. Afinstaller applikationer, som du ikke bruger.
Da mængden af hukommelse plads i vores telefoner er steget markant, har vi en tendens til at installere applikationer, der i sidste ende viser sig at være unødvendige. De bruger dog stadig af telefonens hukommelse selvom de ikke benyttes. Fjern derfor apps, du ikke bruger uden tøven. Du kan altid installere dem igen.
7. Deaktiver applikationer, der sporer din placering.
Mange applikationer, såsom Google Maps, Twitter, Facebook eller endda kameraet, sporer konstant din placering. Dette er en anden energisluger. Det er derfor en god ide at deaktivere placering sporing fuldstændig eller blot for bestemte apps.
8. beskyttelsesglas er et MUST.
Noget af det der bliver oprettet allerflest reparationer på, på Make It Good Again, er telefoner med ødelagte skærme. Så husk nu at putte beskyttelsesglas på din nye telefon! Hærdet glas anbefales som absolut bedste valg. Normalt er de ca. 0,3 mm tykke, de ridser langsommere end folie, og så er det uden tvivl bedre til fald. Ved mere hårde fald, vil de gå i stykker og tage skaden i stedet for dig skærm. Vi anbefaler at kigge efter glas med afrundede hjørner (under navnene 3D, 5D, buet osv.). Udover at de dækker siderne helt, ser det også bedre ud og giver illusionen af en "nøgen" skærm. Der er endda specielle ekstremt bøjede glas til skærme med stærkt bøjede sider eller “waterfall display”.
9. Pas på telefonens etui.
Et cover forhindrer effektivt at telefonen får buler, revner og slid fra tab eller stød. Gummi eller silikone fungerer bedst. Det mest følsomme område er hjørnerne på telefonen. Hvis kanten bliver ramt risikerer du at ikke kun rammen bliver beskadiget, men også skærmen. Flere og flere covers bliver udstyret med “airbags” i hjørnerne for at forhindre netop dette scenario. Du vil genkende dem ved at de har "bobler" ved kanterne. Dem med ekstra tykke hjørner fungerer også godt. Hvilken slags fraråder vi? De flade (flad, 2,5D) og hybrid (glas på skærmen, silikoneovertræk omkring). Silikonen ridser meget, og selve glasset skræller hurtigt af.
Med disse tip mener vi, at du undgår at din smartphone skal på besøg hos en reparatør eller at du skal udskifte den med en ny efter kort tid. Er uheldet allerede ude, eller opstår der problemer senere, kan du dog oprette din reparation hos os og finde den helt rigtige reparatør for dig.
Lad os sammen gøre op med køb-og-smid-væk-samfundet.