Skatteregler for dig der er privat reparatør (registreret med CPR-nr.)

Det er vigtigt, at du overholder reglerne for opgivelse af indkomst til SKAT. Det er som udgangspunkt altid lovpligtigt at betale SKAT af de opgaver du udfører via https://makeitgoodagain.dk

Dog er der forskel, på hvor meget du har lov til at tjene og hvordan du skal betale SKAT. Vi har lavet denne oversigt over skattereglerne, så du kan blive lidt klogere på hvordan du skal indberette.

Vi prøver selvfølgelig at holde oversigten opdateret i forhold til de nyeste regler, men vi anbefaler at du dobbeltjekker med SKAT, hvis du er bare det mindste i tvivl. Du kan altid gå ind og læse reglerne selv på skat.dk eller kontakte dem direkte.

Så meget må du tjene

Hvor meget du må tjene, afhænger af din personlige økonomiske situation. Er du under uddannelse eller på dagpenge? Måske på efterløn, er modtager af førtidspension eller folkepensionist med lyst til at arbejde videre? Der er forskellige regler for alle situationer. Der findes ikke én regel for dette, så vi vil forslå dig at tjekke skat.dk for at se reglerne for dig specifikt.

Dog skal du momsregistreres, hvis du tjener over 50.000 kr. om året på at reparere. Du kan læse mere om momsregistrering her.

B-indkomst til fritidsjobs

Som privat reparatør skal du registrere dit arbejde gennem Make It Good Again, som B-indkomst. B-indkomst er skattepligtigt.

B-indkomst er en indtjening, man kan have ved siden af sin A-indkomst, og som der ikke er betalt skat og AM-bidrag (arbejdsmarkedsbidrag) af ved udbetalingen. Er du privat reparatør og har modtaget et honorar, skal du selv angive B-indkomsten, og du skal selv sørge for indbetalingen til SKAT. Læs mere om A- og B-indkomst og hvordan du foretager indbetalingen her.

Til dig der modtager S.U.

Er du studerende eller modtager du S.U. må du ikke tjene mere end dit fribeløb. Udregn dit fribeløb her.

Fribeløbet udregnes fra januar til december. Husk på, at hvis du tjener mere end dit fribeløb, kommer du til at betale noget SU og dit eventuelle SU-lån tilbage.

Til dig der er folkepensionist

Som folkepensionist, har du også lov til at arbejde skattefrit op til 11.500 kr. om året., hvis du arbejder for private. I alt om året må du tjene 122.004 kr. uden at blive fratrukket i pensionstillæg.

Læs mere om reglerne for at tjene penge som folkepensionist her.

Hvem er skattepligtig?

Som reparatør hos Make It Good Again er du alene ansvarlig for at afregne skat, moms og AM-bidrag til SKAT.

Tjek med SKAT

Skattereglerne ændrer sig hele tiden. Det er vigtigt, at du har styr på reglerne, da der er så mange forskellige omstændigheder, som gør sig gældende for, hvor meget du må tjene og ikke tjene. Det er ALTID SKAT der har det afgørende ord, og derfor anbefaler vi altid, at du tjekker med SKAT selv.